Spørgsmål:

Blodprøve

Dato: 19.12.2018

Hej, jeg har drukket nogt alkohol idag. Jeg skal få taget en blodprøve fordi at jeg skal starte med noget stærkt antibiotika da jeg har problemmer med min hud. Mange siger at man ville kunne se alkoholet i mit blod, og er bange for at lægen fortæller det til mine forældre. Derfor er mit sprøgsmål. Kan man se at jeg har indtaget alkohold i mit blod via blodprøven? Hvis jeg hvor langt tid går der så til at det er væk?

Svar: 

Hej

Den type antibiotika kan hos nogle give en påvirkning af leveren så derfor anbefaler man at man ikke drikker samtidig fordi alkohol og antibiotika tilsammen kan give mere alvorlige problemer.

Du spørger om 2 ting som jeg læser det.
1.    er det farligt at du har drukket alkohol op til at du får medicinen, hvis du ellers holder dig fra det mens du får medicinen? Der er svaret nej det er ikke farligt
2.    kan man se alkohol på en blodprøve og hvor længe kan man se det? Ja man kan se alkohol hvis man tager en prøve som specifikt måler på alkohol. Man kan ikke se alkohol på almindelige blodprøver hvor man måler på lever, nyre mm. Hvis man måler specielt på alkohol vil det være væk efter et døgns tid.

Hilsen
Henrik

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen