Spørgsmål:

Allergi

Dato: 11.08.2018

Køn: 

Pige/Kvinde

Alder: 

16år

Hej. Jeg er en pige på 16 år, og har siden maj, røget klump med nogen venner. I starten røg jeg ikke særlig meget (maks 5 gange på en måned) nu er jeg begyndt at ryge mere med mine venner. Nogengange kan vi godt ramme flere dage på en uge. Jeg har ikke på noget tidspunkt fået det skidt af klump og har ikke prøvet andet, og det har jeg heller ikke intentioner om. Her på det sidste har jeg mærkeligt nok fået næseblod, efter jeg har røget. Har måske fået næseblod 3 gange. Jeg tænkte ikke så meget over det, men mine venner sagde at de synes at det var lidt mærkeligt, og jeg måske kunne være allergisk? Er det muligt at få næseblod som en påvirkning af hash? Eller er det bare mig der er lidt følsom. Vh anonym

Svar: 

Hej

Jeg måtte lede lidt men der er nogle få beskrivelser af at nogen får forhøjet blodtryk af at ryge cannabis og forhøjet blodtryk kan medføre næseblødning. Jeg har ikke kunnet finde noget om at cannabis i sig selv skulle medføre næseblødning.

Så da det ikke er godt for noget at ryge hash flere gange om ugen vil jeg foreslå dog at få skruet gevaldigt ned for det inden du bliver afhængig og så gå til din læge og få målt dit blodtryk.

Nogle undersøgelser tyder på at hashrygning flere gange om ugen mens man er i pubertet, kan have konsekvenser i form af dårligere indlæring langt ind i voksenalderen.

Hilsen
Henrik

Henriks billede

Besvaret af: Henrik Thiesen